#

Meer dan een eeuw expertise in de winning van zilverzand

Zilverzand Exploitatie Beaujean B.V. is een familie onderneming welke sinds 1905 actief is met het winnen van zilverzand in de omgeving van Parkstad Limburg. Jozef Beaujean, de grootvader van de huidige eigenaar drs. A.M.J. Beaujean is in 1905 gestart met mondjes maat zilverzand te winnen. Het zilverzand werd met de hand gewonnen en met paard en wagen getransporteerd naar de klanten in de buurt van de groeve. Door de winning van steenkool in de regio werd er een spoorlijn in de omgeving aangelegd, waardoor de klanten op een grotere afstand beleverd konden worden. Zo werd er in 1914 Philips bevoorraad voor de productie van gloeilampen. 


Inmiddels wordt zilverzand in dagbouw en onder water gewonnen. De gewonnen zilverzand wordt bewerkt in diverse processtapppen alvorens het gedistribueerd wordt naar de gebruikers. Door de geavanceerde en moderne productie installatie is het mogelijk om iedere afnemer customermade zilverzand met zijn eigen specificaties te beleveren. 


Een toegewijd en enthousiast team medewerkers zorgt er dagelijks voor dat de winning, productie, procescontrole en transport naar de hoofdzakelijk industriële afnemers op een duurzame wijze wordt gewaarborgd. 


Al sinds de start van onze onderneming begin vorige eeuw staat duurzaamheid en natuurlijk ontwikkeling hoog in het vaandel o.a. door tijdens de gefaseerde winning ook de herinrichting van het gebied te realiseren